Blog

Alman ilaç sektöründe kalifiye işgücü eksikliği var

Alman ilaç sektöründe kalifiye işgücü eksikliği var

Sektör sendikası IG BCE ve Alman Araştırmaya Dayalı İlaç Şirketleri Birliği, yaklaşan rekabet dezavantajları ve yenilikçi gücün zayıflaması konusunda uyarıda bulunuyor. Bunun en önemli nedeni ise ciddi boyutlara ulaşan işgücü açığı. Bu durum laboratuarların yanı sıra sektördeki üretim salonları ve araştırma departmanları için de geçerli. Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından kısa süre önce yapılan bir araştırmaya göre, şu anda ilaçla ilgili mesleklerde yaklaşık 176.000 kalifiye işçi açığı bulunmaktadır.

Üretimde her dört pozisyondan biri artık doldurulamıyor. Araştırma, geliştirme ve BT mesleklerinde de önemli darboğazlar var. Vasıflı işgücü eksikliği, Almanya’nın bir ilaç merkezi olarak önündeki “engellerden” biri. Genç yetenek sıkıntısı nedeniyle politikacılara şu çağrıda bulunuluyor: 1. “mevcut kalifiye işgücü potansiyeli” daha iyi değerlendirilmeli, 2. çalışanlar daha iyi kalifiye edilmeli ve eğitilmeli ve 3. yurtdışından hedeflenen kişiler işe alınmalıdır.

Dolayısıyla üçüncü ülkelerden kalifiye personel göçü gelecekte giderek daha önemli hale gelecektir. Signite, bütüncül yaklaşımı ve çok sayıda menşe ülkesi ile her türlü kalifiye işgücünün güvenli bir şekilde işe alınması için her türlü fırsatı sunmaktadır. Size tavsiyelerde bulunmaktan mutluluk duyarız!

Geri